Kategoriarkiv: Uncategorized

Välkommen till hypeCELL robotics

hypeCell Robotics är en Ideell förening med medlemmar som alla är intresserade av att utveckla enklare robotar för att underlätta vardagslivet. Vi gillar utmaningen om att utveckla tekniska redskap som kan ersätta och utföra maskinella samt mänskliga fysiska uppgifter. Vi stimuleras av att med hjälp av elektronisk programmering styra olika elektromekaniska maskiner. Vi jobbar och studerar robot teknik som kan vara allt ifrån självgående gräsklippare till industrirobotar som utför mänskligt arbete inom industrin.

Det är ganska fantastiskt att veta att den första robotritningen som finns bevarad (vad man vet) är en robot målad av Leonardo da Vinci. Roboten på konstverket är riddarliknande som i dagens läge skulle målningen anses som primitiv och inte alls klassas som robot. De första riktiga robotarna som tillverkades var rejäla industrirobotar som utförde uppgifter som människor inte kunde/skulle göra, dessa uppgifter ansågs som farliga arbeten som roboten utsågs till att göra istället.

Idag finns det robotliknande skapelser överallt i både jobbet och hemmet samt på många fler ställen som man faktiskt inte lägger märke till.

Vi på hypecell robotförening jobbar med att få fram nya, kreativa och smarta robotar som kan hjälpa oss förenkla våra liv.

Robotar är maskiner som används flitigt i olika sammanhang. Det kan vara allt ifrån tillverkning av produkter till att göra operationer på människor och djur. Robotar är ofta ganska så kostsamma och det krävs nästan att man vinner på Lotto för att ha råd med denna utveckling. Därför ser vi gärna att medlemmar och företag sponsrar oss, för att vi effektivt skall kunna fortsätta jobba med dagens moderna teknik.